Kako do savršenog uredskog namještaja

Uredski namještaj

Uredski namještaj, za razliku od nekad, danas je iznimno važan dio radnog prostora. Sve veća je svijest o tome kako lijep namještaj čini dobar ambijent, a dobar ambijent je pak poticaj za bolji i učinkovitiji rad. Stoga, sve više šefova tvrtki, po pitanju uredskog namještaja, odlučuje se izabrati najbolje od dizajna i od kvalitete za svoje zaposlenike.

Naravno, nisu to nužno moderne linije iako se one daju naći u sve više (pogotovo onih manjih) tvrtki, nego je to i klasični dizajn u vrhunskoj izvedbi - sve ono što možete izraditi kod nas u L2 dizajnu. Vaše ideje možemo pretočiti u kvalitetan i dugotrajan uredski namještaj vrhunskog dizajna. Svaka linija, ladica i polica bit će personalizirana i u centimetar izrađena po vašoj želji. No, prije nego se odlučite za kontakt i narudžbu, uputit ćemo vas u neka opće zakonitosti izrade uredskog namještaja.

Uredski Stol

Prvenstveno, iz iskustva bismo vam sugerirali da pratite smjernice poslovnog štiha kojeg ima vaša tvrtka, obrt ili lokal. Ako se radi o većoj korporaciji u kojoj rade deseci ljudi, najbolje se odlučiti za neutralne, jednostavne linije i iste takve boje kojima ćete ugoditi svima koji budu koristili taj namještaj. Ukoliko imate manju tvrtku kreativnog usmjerenja ili pak specijalizirani uslužni obrt u nekoj manjoj ili standardnoj kvadraturi, neobične linije i intenzivnije boje u tom su slučaju prikladne i dozvoljene te se naši klijenti baš za takve i odlučuju.

Uredski Namještaj

Od uredskog namještaja u L2 dizajnu možete izraditi baš sve: uredske i konferencijske stolove, pultove, ladičare, ormare za registratore, garderobne ormare...

Materijali

Najčešći odabir naših dosadašnjih klijenata, a i naša sugestija je da se odlučite za kombinaciju sveprisutnog iverala te izrazito posebnog materijala, MDF-a. Od iverala se uglavnom izrađuju ormari, korpusi ormara i police, a od MDF-a se izrađuju radne ploče stolova, pultevi... S obzirom da je MDF nešto skuplji zato što se lakira, uvriježeno je da se ta dva materijala kombiniraju.

Iveral, odnosno oplemenjena iverica, odličan je materijal za izradu uredskog namještaja. Iako je jeftin, ima odlična mehanička svojstva, a jako je bitno da bude kupljen od kvalitetnih dobavljača od kojih ga i mi nabavljamo.

MDF ili Medium-density fibreboard (srednje gusta ploča vlaknatica) je izrazito čvrst, kvalitetan i otporan materijal kojeg zovu još i umjetno drvo jer se posljednjih godina koristi upravo kao zamjena za masiv. Poznat je još i kao mediapan. Nastaje tako što se drvo raskuha do celuloze, a potom se mokro preša. Na našim ga strojevima možemo obraditi u bilo koji oblik, bez uvijanja, pucanja i isušivanja. Jako je postojan i dugotrajan te neosjetljiv na udarce. Postoje dvije vrste MDF-a, crni koji je nešto gušći (880kg/m3) te onaj čija je gustoća 770 kg/m3. MDF ploče mogu se obložiti folijom, furnirom, mehanički obraditi da ispadnu baš onako kako ste zamislili.

U našem obrtu koristimo još jedan suvremeni materijal za izradu uredskog, ali i ostalog namještaja. Radi se o GetaCore-u od kojih se običavaju raditi veći pultevi, radne ploče stolova, prozorske klupice, umivaonske površine u javnim prostorima, a nerijetko se s njim oblaže i unutarnji dio tuš kabine. Pogodan je upravo za one elemente namještaja koji se tretiraju kemijski i do kojih može doći vlaga. GetaCore se, baš kao i ostali naši materijali, može izvesti u boji u kojoj želite. Posebnost ovog materijala je ta da je topao na dodir, kompaktan, lako se čisti te je otporan na mrlje kao i na bakterije i plijesan.

Trendovi

Prije nego se odlučite za narudžbu našeg namještaja po mjeri, upoznajte se i s najnovijim svjetskim trendovima.

Ukoliko tek krećete u realizaciju uredskog prostora, morate znati da su suvremeni uredi najčešće prostori otvorenog plana u kojima je "povezano" 80% ili više djelatnika tvrtke. Dizajneri interijera da je važna stavka u uredskim prostorima mobilnost stoga razmislite o što laganijem i lako prenosivom namještaju, kakvog možete izraditi u L2 dizajnu. Ne zavoravite da svakom dobrom uredu treba i mala čajna kuhinja, a za njihovu je izvedbu specijaliziran upravo L2 dizajn.

Jedna od uputa stručnjaka je i oplemeniti uredski prostor s mnogo zelenila koje blagotvorno djeluje na ljudski um i općenito na atmosferu i, ako je ikako moguće, neka prozori budu što većih dimenzija kako bi što više prirodnog svjetla dopiralo unutra.

Što se tiče funkcionalnosti, za izvedbu ladica popularan je Tandem Box sustav koji omogućuje iznimno jednostavno klizanje ladica bez da se vide vodilice, a koristi ga se ne samo za ladičare, već u kuhinji.

Uredski Namještaj Ladice

j.d.o.o "L2-DIZAJN"

E-mail: [email protected]

Web: www.l2-dizajn.hr

Adresa: Trg žrtava fašizma 4

Grad: 10290 Zaprešić

OIB: 45094239270