Ugradbeni ormari za spavaću sobu

Ugradbeni ormari za spavaću sobu

Ugradbeni ormari posljednjih su godina ultimativni izbor svih koji opremaju domove. Komad namještaja koji je donedavno bio rezerviran samo za američke interijere, postao je prepoznat i pristupačan i kod nas, i to zbog niza svojih prednosti naspram klasičnih ormara koji se mogu naći u salonima namještaja.

Dio klijenata L2 dizajna ugradbene izrađene po mjeri biraju kako bi imali u potpunosti personaliziran ormar, rasporedom prilagođen njihovim potrebama te dizajniran po njihovom ukusu. Veći dio naših klijenata ih pak bira kako bi maksimalno iskoristili prostor predviđen za postavljanje ormara. Naime, manja kvadratura stambenih prostora, osobito karakteristična za gradske stanove, sugerira iskorištavanje svakog centimetra, a upravo su za takve prilike ugradbeni ormari idealni.

Ugradbei ormari po mjeri

Ugradbeni ormari po mjeri naša su specijalnost, a prije nego se odlučite za narudžbu, uputit ćemo vas u osnove njihove izrade i ostale specifičnosti koje je poželjno znati prije nego nas kontaktirate.

Posebnosti ugradbenih ormara

Bilo da ugradbeni ormar birate za spavaću sobu, hodnik, dnevni boravak, kuhinju..., možete biti sigurni da nećete ostaviti nimalo prostora neiskorištenim. Dobro napravljen i dobro isplaniran ugradbeni ormar, prvenstveno onaj s kliznim vratima, funkcionalniji je od onog klasičnog i do 40 posto jer popunjava sav prostor, od poda do stropa te od zida do zida. Radi se o kvalitetnom i dugotrajnom proizvodu koji, ukoliko je izveden vrhunski poput naših ugradbenih ormara, može trajati desetljećima. Ugradbeni se ormar teoretski može i premještati, iako prilično rijetko dođe do potrebe za tim.

S obzirom na to da su ormari dominantni komadi namještaja u prostoriji, naša sugestija je birati fronte u nekoj neutralnoj boji iz naše široke ponude, kako ne bi narušio harmoniju u prostoru te kako ga ne bi vizualno smanjio. Naime, jedan od ciljeva postavljanja ugradbenih ormara je da on unatoč svojoj eventualnoj velikoj površini, bude nenametljiv i praktički neprimjetan.

Ugradbeni ormar za spavaću sobu

Ugradbeni ormari po definiciji dolaze bez podne, stropne i stražnje stranice, no mogu se izvesti s njima. Na fronte ugradbenih ormara moguće je montirati zrcalo što je izrazito tražen dodatak, osobito za spavaće sobe. Osim što ima funkciju, zrcalo vizualno povećava prostor što je posebno dobrodošlo za manje sobe. Naši klijenti najčešće traže postavljanje zrcala na vrata s kliznim stijenkama i upravo takva vrsta ugradbenih ormara je najpopularnija. S kliznim vratima ne zauzima se prostor prilikom otvaranja ormara zbog čega ova vrsta ormara izrazito praktična, a uz to i elegantno izgleda.

Materijali i cijene

Cijena ugradbenog ormara ovisit će o njegovoj površini i materijalima koje odaberete za izradu. U ukupnoj cijeni najveći dio ide na vodilice i aluminijske profile, a manji na fronte i strane ormara. Za njih se najčešće koriste jeftiniji materijali poput iverice, odnosno iverala te medijapan. Radi se o najpopularnijim materijalima pri izradi materijala po mjeri općenito.

Što se tiče odabira unutarnjih ladica u ormaru, naša preporuka su one tandembox tipa, srednje cijene (310 kn po komadu), ali visoke kvalitete. Jeftinija varijanta su metabox ladice (60 kn po komadu) dok su najviša klasa legrabox (400 kn po komadu). Ladice mogu biti podijeljene iznutra, mogu se zaključavati, imati spuštenu frontu... Ladice se prosječno izvode u visini od 15-20 cm, a za njihovu se izradu koriste skuplji i "puniji" materijali. Od vodilica, koristimo one marke Blum, koje su kombinacija pristupačne cijene i dobre kvalitete. Također, okovi, brtve, kotači te horizontalni profili koje koristimo imaju garanciju kvalitete i dugotrajnosti.

Prednosti ugradbenih ormara

Osim praktičnosti i činjenice da ga možete osobno dizajnirati, ostale prednosti ugradbenog ormara funkcionalne su prirode. Naime, uz našu pomoć i savjete, možete dizajnirati unutrašnjost ormara koja savršeno odgovara vašim potrebama i preferencijama. Možda želite više ladica (u dimenzijama po želji), možda više polica, izvlačnih polica, nosača cipela, kravata i hlača kromiranih košarica ili vješalica, a možda rasvjetu na nekom specifičnom mjestu unutar ormara. Uz to u posljednje vrijeme popularni su garderobni liftovi, mali mehanizmi s polugom kako bi bio omogućen lakši pregled ormara. Sve to naš obrt može izvesti po vašoj volji, a konačan rezultat je ugradbeni ormar kojeg ćete uživati otvoriti i slagati. Naši garderobni ormari po mjeri jako su pregledni, sistematični i laki za snalaženje u njima.

Ugradbeni ormari spavaća soba

Ukoliko vam treba kvalitetan ugradbeni ormar, treba vam i kvalitetan majstor. Obratite nam se s povjerenjem!

j.d.o.o "L2-DIZAJN"

E-mail: [email protected]

Web: www.l2-dizajn.hr

Adresa: Trg žrtava fašizma 4

Grad: 10290 Zaprešić

OIB: 45094239270