Ormari

Ugradbeni Ormari Cijene, Kutni, Garderobni i Klizni Ormari po Mjeri

Ormari su element namještaja koji dominira svojim dimenzijama, u zadanom prostoru vizualno se jako puno toga može riješiti pravilnim odabirom ormara. Ovdje je bitno naglasiti da jednaku važnost imaju visina, širina, dubina, boja i kvaliteta površine nekog ormara, naime poznato je da svaki prostor ime neke greške ili mane koje se mogu popraviti korištenjem odgovarajućeg namještaja, kako je ormar dimenzijama dominantan komad namještaja njime se može izrazito bitno utjecati na prostor. Slično kao što se kuhinje po mjeri mogu prilagoditi gotovo svim situacijama u prostoru tako treba koristiti i ormare, tu dolazimo do ormara po mjeri koji svaki prostor mogu oblikovati u svoju korist i stvoriti sasvim drugi ugođaj nekog prostora.

ormari ormari po mjeri

Veličina namještaja po mjeri je bitna jer za sobom vuče i veliku količinu materijala, a kako su ormari veliki komadi namještaja tako malim varijacijama u kvaliteti materijala izrade možemo bitno utjecati na cijenu ormara. Tako recimo kada se planiraju ugradbeni ormari cijena se može bitno spustiti korištenjem jeftinijih ploča za manje bitne i nevidljive dijelove a kvalitetnijih ploča i okova za dijelove koji su u fokusu i koji se često koriste. Ovdje je iskustvo majstora u savjetovanju od presudne važnosti jer vam štedi novac prilikom opremanja vašeg prostora.

ugradbeni ormari Ugradbeni ormari cijene ugradbeni ormar

Ugradbeni ormari

Ugradbeni ormari po mjeri postali su pravi hit tijekom zadnjih nekoliko godina, ponajviše zahvaljujući svojoj praktičnosti u svakodnevnoj uporabi. Obično se ugrađuju u zasebnu prostoriju koja time postaje ormar, radi toga obično se koriste u većim stanovima ili kućama. Ugradbeni ormari su u pravilu jako veliki, u njima se može komforno kretati a često postoji i rasvjeta unutar samog ormara. Kada su u pitanju ugradbeni ormari cijene dosta variraju, što naravno proizlazi iz volumena ormara koji je potrebno napraviti i elemenata unutar ormara koje klijent zahtjeva, na primjer police ili općenito neki manji namještaj po mjeri, čak i neki manji ormari ili ormarići.

ugradbeni ormari po mjeri ormari akcija

Velika prednost koju ima svaki ugradbeni ormar je urednost i preglednost, sva odjeća i obuća koju držite u ormaru se nalazi relativno blizu tako da ne morate nositi stvari po stanu i odlagati ih svuda nego je sve nadohvat ruke. Zatvaranjem vrata ugradbeni ormari zaklanjaju pogled prema svoj toj odjeći i obući jednim potezom, tako da izgled ostatka vašeg stana ili kuće ne pati zbog stanja stvari u ormaru. Ugradbeni ormari po mjeri već su dugi niz godina veliki hit u Americi a u zadnje vrijeme i u Europi, u Hrvatskoj oni postaju dominantan komad namještaja čije kvalitete prepoznaje sve više ljudi.

Klizni ormari

Klizni ormari mogu biti obični, kutni, garderobni ili ugradbeni ormari, kod njih je bitno da se vrata ormara zatvaraju kliznim stjenkama. Ovaj način otvaranja vrata je višestruko bolji od klasičnog otvaranja jer ne zahtjeva dodatni prostor ispred samog ormara. Ormari sa kliznim vratima se danas obično upotrebljavaju kod velikih ormara jer tu najbolje dolazi do izražaja njihova praktičnost iako nema razloga da se ne primjenjuju i na manjim elementima. Obično se na jednu stjenku kliznog ormara ugradi ogledalo te se tako osim prividnog viška prostora stvara i koristan detalj koji nam pomaže prilikom odijevanja, s obzirom da se obično radi o staklenim stijenama visine oko dva metra. Ako danas pogledate ponudu bilo kojeg salona namještaja vidjet ćete da klizni ormari i nisu tako rijetka roba, oni polako ali sigurno istiskuju iz uporabe klasičan način otvaranja i zatvaranja vrata na ormarima.

klizni ormari ormari s kliznim vratima uormari sa kliznim vratima klizni ormar klizna vrata za ormare

Kutni ormari

Pojam kutni ormari se odnosi na sve oblike ormara koji se ugrađuju ili smještaju u kut, od tuda i naziv kutni ormari. Oni u biti i nisu zasebna vrsta ormara nego izvedenica neke od već postojećih vrsta ormara kao što su klizni ili garderobni ormari. Zbog svoje nešto kompliciranije izvedbe rjeđe se susreću i u pravilu su izrađeni po mjeri jer je teško nekim standardom pogoditi dvije dužine zida na koji se kutni ormari smještaju, još i k tome visinu, upravo zato se ovi ormari izrađuju po mjeri.

kutni ormari kutni ormar

Garderobni ormari

Kako im i ime govori garderobni ormari služe za odlaganje garderobe, prema tom zahtjevu vrlo lako ih možemo prepoznati, oni uglavnom imaju uža vrata koja se protežu od poda do vrha ormara kako bi baratanje većim komadima odjeće bilo što praktičnije, na primjer haljine, kaputi, mantili i slično. Obično kada se u salonu namještaja kupuju garderobni ormari uzimaju se kao gotov segment namještaja koji se onda uklopi sa ostatkom postojećeg namještaja. Ako bi se garderobni ormar izrađivao po mjeri onda bi se vrlo jednostavno mogli dodati i drugi elementi namještaja u njega poput ekstra polica, ladica ili pregrada prema vašoj želji i potrebama. Ako se radi većim dimenzijama, pogotovo visinama ormara višim od dva metra onda je bolja solucija izvesti ormar s kliznim vratima, radi praktičnosti. Još jedan detalj koji garderobni ormari vješto skrivaju je njihova dubina, oni su dublji od ostalih tipova ormara zbog svoje namjene da skladište odjevne predmete koji se ne smiju presavijati ili gužvati. Spavaće sobe ili predsoblja su mjesta gdje obično smještamo garderobne ormare.

garderobni ormar ormari za spavaću sobu garderobni ormari