Stolovi po mjeri

Stolovi po mjeri

Stol je mjesto okupljanja, mjesto rada, druženja, blagovanja, ispijanja kave, razgovora... Jedan od najkorištenijih komada namještaja mora biti ugodan oku, prikladan prostoru i prvenstveno kvalitetan. Stol izrađen po mjeri u L2 dizajnu, bilo da je on blagovaonski stol, kuhinjski stolovi, radni ili onaj za dnevni boravak, garantira sva navedena tri preduvjeta. Prije nego li se odlučite za narudžbu stola po mjeri, saznajte osnovne informacije o svakoj njegovoj vrsti.

Stolovi po mjeri

Blagovaonski stol

Može biti stilski povezan s kuhinjom, može biti usklađen s dnevnim boravkom, ali može biti i stilski potpuno drugačiji. Blagovaonski stol mjesto je okupljanja cijele obitelji, nerijetko i prijatelja, stoga treba dimenzijama zadovoljavati vaše potrebe. U pravilu se blagovaonski stolovi izrađuju za sjedenje šest osoba, dimenzija 180x100 centimetara. No, to je samo standard, a vi vaš stol možete izraditi kod nas u kojim god dimenzijama poželite. Blagovaonski stolovi u pravilu se izrađuju od masivnog drveta, no ni tu izričita pravila ne postoje. U jeftinijoj varijanti, kod nas ih možete izraditi s plohom od iverala, odnosno furnirane iverice, medijapana... Zapravo, materijal može biti bilo koji po vašoj želji, a odabiru se možete posavjetovati s nama.

Stol po mjeri

Stolić za dnevni boravak - klub stolić

U doba kada su masivni regali izašli iz mode i kada su dnevni boravci u pravilu prozračne prostorije lišene svakog suvišnog komada namještaja, naši klijenti biraju da njihov stolić po mjeri bude u potpunosti izrađen u skladu s njihovim željama. Po pitanju dizajna, prednost namještaja po mjeri je ta što je mogućnosti bezbroj, a to vrijedi i za stoliće. Bilo da želite okrugli, četvrtasti ili ovalni, s policom ili bez nje, možda i s ladicom, sa staklenom ili nekom drugom gornjom plohom, s nogicama, na podu ili na kotačićima - sve vaše ideje provedive su u djelo. Najčešća preporuka je odlučiti se za staklo, zbog njegove otpornosti i jednostavnog održavanja. Sve ostalo, počevši od boje, visine pa do oblika te dodatnih funkcionalnosti, biraju naši klijenti. Prije narudžbe, razmislite kakav bi se stolić uklopio u vaš interijer, s bojom zidova, dimenzijom kauča ili kutne garniture te posebice s televizijskom komodom. I stolić za dnevni boravak može se izraditi po mjeri od svih materijala kao i blagovaonski stol.

Kuhinjski stol

U današnjim, kvadraturom skromnijim interijerima, kuhinjski stol ujedno služi i kao blagovaonski, no po svojoj je prirodi nešto drugačiji. Kuhinjski stol izrađuje se za četiri, pa čak dvije ili tri osobe i trebao bi koristiti za kraće dnevne namjene. Često se naručuje u dimenzijama 100x100 centimetara, ali odstupanja su, naravno, moguća. Moguće je i da kuhinjski stol bude izvlačni element u kuhinji, a ne zasebni dio namještaja. U svakom slučaju, poanta je da bude što praktičniji i jednostavniji za upotrebu, bez da se nužno na njega mora postavljati stolnjak, a uz to je i nadohvat ruke domaćicama i domaćinima dok pripremaju jelo. S obzirom da klasični kuhinjski stol nije direktno izložen pogledima niti je namijenjen velikom broju ljudi, za njega se rjeđe koristi masiv. Svakako treba napomenuti da ploča stola i njegove noge mogu biti izrađene od kombinacije materijala.

Stolovi

Radni stol

Bilo da mu je namjena da bude u radnoj ili spavaćoj sobi, ili pak u uredskom prostoru, radni stol u pravilu je relativno jednostavan komad namještaj, lišen neobičnih linija i boja. Namjena mu je prvenstveno funkcionalna - da svojom površinom i kvalitetom služi za posao i učenje, da dugo traje i da se dizajnom uklapa u svaku prostoriju. Njegove dimenzije možete sami odrediti, ovisno o prostoru kojim raspolažete i vašim potrebama, a za radnu ploču dobar je izbor MDF, odnosno medijapan. On je otporan na udarce, pucanje i isušivanje, može se dodatno obložiti folijom i trajat će desetljećima.

j.d.o.o "L2-DIZAJN"

E-mail: [email protected]

Web: www.l2-dizajn.hr

Adresa: Trg žrtava fašizma 4

Grad: 10290 Zaprešić

OIB: 45094239270