Ormarići

Kupaonski ormarići - Noćni ormarići za cipele

U ormariće spada puno naizgled različitih tipova namještaja, i često ih je vrlo teško klasificirati kao zajedničku grupu namještaja osim po samom nazivu ormarići. Ormariće danas najčešće dijelimo na kupaonske, noćne, garderobne i ormariće za cipele. Kako kuhinje po mjeri mogu sadržavati mnogo drugih manjih elemenata poput perilice suđa, pećnice ili hladnjaka tako i drugi veliki elementi ili setovi namještaja kao što su dnevni boravci, klizni ili ugradbeni ormari mogu sadržavati manje elemente unutar svog volumena. Ormarići po mjeri se u nekim situacijama mogu ponašati kao moduli (dijelovi) većih komada namještaja po mjeri.

ormarići ormarići po mjeri moderni ormarići po mjeri

Ormarići po mjeri su ništa drugo nego ormari po mjeri samo puno manjih dimenzija, do tuda i umanjenica ormarići. Njihova praktičnost je zaslužna za njihovu popularnost, ormarići se danas upotrebljavaju u gotovo svim okruženjima, od kupaonice, predsoblja, dnevne ili spavaće sobe pa sve do garaže ili balkona. Možemo konstatirati da ako imate neki neiskorišten volumen u prostoru koji želite kvalitetno iskoristiti dajući mu novu funkciju onda gotovo sigurno želite ormarić po mjeri.

kupaonski ormarići akcija kupaonski ormarići cijene

Kupaonski ormarići

Prostor kupaone je vrlo neprijateljski nastrojen prema svim oblicima namještaja, vlaga i oscilacije u temperaturi vrlo brzo uništavaju većinu materijala od kojih se izrađuje namještaj po mjeri, upravo zato umivaonik ili kada nisu od drvenog materijala nego od keramike ili polimera. Kupaonski ormarići stoga moraju biti dobro zamišljeni i izvedeni od što kvalitetnijih materijala. Prilikom izrade kupaonskih ormarića ne treba se ograničavati oblikom i funkcijom samo treba pripaziti na materijale i na finiš materijala. Još možemo reći da osim uobičajenog ormarića iznad umivaonika vašu kupaonu možete bitno bolje iskoristiti nekim drugim komadom namještaja kao recimo ormarićem u koji se integrira umivaonik kao na slici ispod ili kupaonski ormarić koji popunjava uske ili nepravilne prostore vaše kupaone i daje im novu funkciju.

kupaonski ormarići ormarići za kupaonu kupaonski ormarić

Ormarići za cipele

Ormarići za cipele su nužan dio svakog predsoblja, njihova funkcionalnost je izvrsna jer vrlo veliki prostor koji je inače potreban za odlaganje obuće zamjenjuju puno manjim i što je važnije kompaktnijim volumenom. Izrazito jednostavnim rukovanjem moguće je sortirati veće količine obuće i tako bitno smanjiti "nered" u predsoblju. Ormarići za cipele su u pravilu dosta uski i sa više unutarnjih polica za odlaganje cipela koje su nagnute pod kutom kako bi se inače potrebna dubina samog ormarića dodatno smanjila. Ovaj oblik ormarića se masovno nudi u gotovim izvedbama po salonima namještaja i robnim centrima, ako vam dimenzije odgovaraju tih gotovih elemenata odgovaraju za vaše predsoblje nećete pogriješiti ako ih kupite, ako ipak želite nešto kvalitetno što će gotovo idealno popuniti zadani prostor ona je za vas ormarić za cipele po mjeri.

ormarići za cipele ormarić za cipele ormarići za cipele po mjeri

Noćni ormarići

Kada se govori o noćnim ormarićima onda se misli na manje komade namještaja koji se smještaju neposredno uz krevet, funkcija im je uglavnom odlaganje korisnih sitnica koje nam često trebaju. Noćni ormarići su vrlo zanimljiv dio namještaja, jer manipulacijom visinom, bojom i izvedbom ladica ili vrata ih možemo fenomenalno uklopiti u već postojeći stil kreveta ili ormara. Na noćne ormariće se gleda kao na nevažan komad namještaja što je velika greška, oni bi trebali biti skrojeni po mjeri svoga vlasnika, koliko puta ste se udarili ili zapeli za noćni ormarić? -Razmislite malo o ovome.

Garderobni ormarići

Pod garderobne ormariće uglavnom podrazumijevamo vitke i visoke ormariće koji služe sa pospremanje odjeće, nešto poput školskih ili radnih ormarića a ponekad mislimo i na manje elemente koji se smještaju unutar većih elemenata poput garderobnih ili ugradbenih ormara. Garderobni ormarići su neka vrsta osobnih ormarića koji se u pravilu vežu za nekog pojedinca koji jedini ima pristup ormariću, obično na poslu ili školi. Ovaj tip ormarića je vrlo popularan u SAD-u a u Hrvatskoj se primjenjuje u opremanju osnovnih i srednjih škola zadnjih deset godina pri čemu bitno rasterećuje đake od nošenja svih knjiga, tenisica, i ostalog kući i nazad svakodnevno. Garderobni ormarići uglavnom imaju neki mehanizam zaključavanja, šifra, lokot ili ključ, kako bi sačuvali svoju privatnost.

garderobni ormarići garderobni ormarić

Ormarići po mjeri za vaš dom

Ako malo razmislite vidjet ćete da u vašem prostoru, bila to kuća, stan, vikendica ili radni prostor postoji dosta mjesta (volumena) koja nisu iskorištena u potpunosti. Svi ti prostori se mogu iskoristiti kako bi poboljšali kvalitetu življenja u njima, broj ideja i kombinacija je praktički neograničen a s njima i potencijalna primjena ormarića po mjeri.

ormarići za kupaonu akcija kupaonski ormarići po mjeri ormarić za cipele po mjeri