Dnevni boravci, trendovi za 2015.

Dnevni boravci po mjeri trendovi u 2015.

Svaka godina nosi svoje novitete i u kontekstu odabira boja i linija namještaja, boja za zidove, tepiha, dekora... Iako se generalno trendovi uređenja interijera sporo mijenjaju, neki se ipak polako odbacuju i tako će biti i u 2015. godini.

Planirate li uskoro uređivati svoj novi dnevni boravak ili pak preuređivati stari, prije nego se odlučite na izradu namještaja po mjeri u L2 dizajnu, dopustite da vas uputimo u nadolazeće trendove u svijetu uređenja ove najfrekventnije sobe u domu.

Dnevni boravci

Boje

Sugestije stručnjaka po pitanju odabira boja za dnevne boravke zaista su šarolike i male su šanse da među njihovim prijedlozima nećete pronaći nešto što ne odgovara vašoj osobnoj estetici. No, dva su ključna naglaska: žarko ili prirodno.

Nakon duge vladavine neutralnih tonova, bijele, bež i sive boje, u mogu se vraćaju intenzivne boje. Slobodno se odlučite za komodu, stolić, vitrinu ili regal izrađen po mjeri u intenzivno žutoj, crvenoj ili plavoj boji. Dnevni boravak prostor je komunikacije i socijalizacije stoga su za njega idealne živahne boje koje upravo to potiču, podižu raspoloženje i atmosferu. Naravno, ne mora cijeli televizijski regal biti žarko crveni, bit će dovoljno samo nekoliko fronti izraditi u toj boji. Pri projektiranju vašeg namještaja po mjeri, uz naše ćete sugestije i dosadašnja iskustva sigurno odlučiti koje je najbolje rješenje za vaš dnevni boravak. Naravno, ako se odlučite za namještaj po mjeri u žarkim bojama, onda neka zidovi budu neutralni, a vrijedi i obrnuto.

Druga preporuka što se tiče boja je prenijeti sve nijanse iz prirode. Maslinasto zelena ultimativni je hit za sljedeću godinu, predlaže se i nebeska svijetloplava, zatim boja lavande i sve pastelne boje, pogotovo one svjetlije. U ekskluzivne salone namještaja stiže namještaj boje senfa, zatim u kobaltno plavoj boji te u svim nijansama ljubičaste.

Dnevni boravak po mjeri

Što se tiče prirodnog štiha u interijerima, prvi izbor treba biti drvo, odnosno njegove imitacije koje su dostupne za izradu našeg namještaja po mjeri. Najave stručnjaka za sljedeću godinu su sve svijetle nijanse drveta te boja oraha i mahagonija. Za one koji vole manje napadne i ziheraške interijere, neutralne boje i dalje su dobar izbor. Nikada neće dosaditi i dobro se slažu sa svim kućanskim tekstilima, njihovim materijalima i uzorcima te ćete slobodnije moći birati zavjese, tepih, jastučiće...

Dizajn

Namještaj ravnih i čistih linija i dalje je u trendu. Jednostavni, čisti oblici, skrivene ručkice, gotovo neuočljive ladice s usporivačima postale su i ostat će još neko vrijeme ultimativni izbor za opremanje dnevnih boravaka. Najveća prednost pri odabiru i dizajnu namještaja po mjeri je taj što njegove dimenzije i funkcionalnosti u potpunosti prilagođavate vašim potrebama i vašem ukusu.

Stolići po mjeri, da bi pratili svjetsku modu, mogu imati i stroge, ali i zaobljene uglove, apstraktno postavljene police, staklene plohe, mogu kombinirati staklo i neki drugi materijal. I regali se mogu izraditi u različitim kombinacijama materijala, s ormarom ili bez njega, s visećom vitrinom, otvorenim i zatvorenim policama, postoljem za televizor... Komode, odnosno elegantni komadi namještaja s ladicama, neizostavan su komad dobro uređenog dnevnog boravka. Izaberite ih s tri duboke ladice ili pet plićih, ili pak kombinirajte duboke i plitke ladice. Također, popularno je kombinirati komode i regale u jedan komad namještaja, pogotovo u manjim stanovima.

Materijali

Za izradu namještaja po mjeri za pokućstvo u dnevnom boravku u praksi se koriste tri materijala - iveral, akrilne ploče te medijapan, poznat još kao i MDF. Ovisno o vašim estetskim preferencijama i budžetu, u konzultacijama s nama odabrat ćete materijale koji vam najviše odgovaraju.

Iveral je najjeftiniji, ali i najmanje kvalitetan materijal od navedenih. Radi se oplemenjenoj iverici koja je jako podatna za izradu namještaja po mjeri. Naša je preporuka od iverala izraditi manje izložene elemente namještaja te one koji neće podlijegati velikim težinama. Iveral je sjajan jer dolazi u svim varijantama drveta, od hrasta, bora, jasena te ga vizualno sjajno imitira.

Medijapan ploče još su bolja zamjena za pravo drvo. Radi se o srednje gustim pločama vlaknaticama, a njihova mala poroznost čini ih jako popularnim materijalom za izradu namještaja po mjeri. Izrazito su kvalitetne i trajne i dobar su izbor za bilo koji komad stolarskog namještaja za dnevni boravak.

Iverali od visokog sjaja oplemenjeni su melaminskom smolom i zbog svog elegantnog izgleda jako su popularan materijal za izradu namještaja po mjeri. Od njih je idealno izraditi regale, fronte komoda te gornje plohe stolića. Sjajno se uklapaju u moderne, minimalističke interijere i proteklih su godina najveći hit u svijetu izrade namještaja.

Dnevni boravci po mjeri materijali izrade

U L2 Dizajnu mogućnosti izrade namještaja po mjeri zaista su beskrajne. U slučaju da imate dnevni prostor otvorenog plana, pa želite kombinirati namještaj dnevnog boravka s kuhinjom ili blagovaonom, ili želite kreirati posebnu estetsku cjelinu, vaše ideje bez problema ćemo realizirati. Ukoliko pak želite izraditi namještaj od drveta, masiva, L2 dizajnu dostupan je vrhunski materijal od domaćih vrsta drveta: hrasta, jele, smreke, ariša, bukve, jasena, javora, trešnje i oraha. Masiv se može i lakirati ovisno o vašim željama, a od njega nastaju zaista vječni komadi namještaja.

Kakav god namještaj da zaželite, u L2 Dizajnu možemo vam ga izraditi. Obratite nam se s povjerenjem!

j.d.o.o "L2-DIZAJN"

E-mail: [email protected]

Web: www.l2-dizajn.hr

Adresa: Trg žrtava fašizma 4

Grad: 10290 Zaprešić

OIB: 45094239270